De schrijfster
Naast haar muzikale bezigheden is Pauline sinds enkele jaren actief als schrijfster van columns en korte verhalen. Ze laat zich daarbij vooral inspireren door haar ervaringen als musicus. Met haar heldere stijl van schrijven, haar grote inlevingsvermogen en haar scherpe opmerkingsgave creëert ze prettig leesbare, vermakelijke, soms ontroerende en af en toe hilarische teksten. De teksten zijn ook bijzonder geschikt om voor te lezen aan een groter publiek; dat doet Pauline met veel succes tijdens haar vertelconcerten, waarover meer informatie te vinden is onder 'de spreekster / vertelster'.

Op deze website kunt u een aantal columns van Pauline lezen. Een selectie uit haar verhalen werd gebundeld in 'De geest van Stotijn en andere muziekverhalen'. Bij het verschijnen van de bundel sprak het Algemeen Dagblad van een opvallend dubbeltalent en maakte zonder reserve een vergelijking met schrijvers als Anna Enquist en Maarten ’t Hart. 

Pauline schrijft ook verhalen in opdracht. Zo schreef ze in opdracht van het Residentie Orkest het kinderverhaal 'Jacco de muziekspin', en een Sinterklaasverhaal, dat tijdens een Sinterklaasconcert werd voorgedragen door niemand minder dan 'Sinterklaas' Bram van der Vlugt.

nieuws

New release: Modinha, oboe & guitar

https://www.youtube.com/watch?v=5IOeD9HgCQc This unusual combination of oboe and guitar has very little original repertoire. But in this ...meer