"Met drie precies op de juiste toon voorgedragen verhalen uit de bundel 'De geest van Stotijn en andere muziekverhalen' creëerde ze een sfeer van ontspannen saamhorigheid. De luisteraars hingen aan haar lippen, vanwege de voordracht, maar ook vanwege de plezierige inhoud van de zelf beleefde verhalen." (Eindhovens Dagblad)

Vertelconcerten en lezingen
Pauline Oostenrijk verzorgt programma's waarin de musicus, de vertelster, de schrijfster en de Neerlandica in haar bijeen komen. Alles is mogelijk: van concerten waarin de muziek wordt afgewisseld met verhalen of poëzie, tot muzikaal omlijste lezingen waarin de nadruk meer ligt op tekst en informatie (eventueel met power point presentatie). Het muzikale deel verzorgt zij alleen of met een muzikale partner, zoals gitarist Enno Voorhorst of pianist Ivo Janssen. 
Het muzikale en het tekstuele gedeelte worden in overleg samengesteld, afhankelijk van gelegenheid en specifieke wensen. 

Mogelijke thema's / onderwerpen (andere thema's zijn bespreekbaar)

- De hobo en de klassieke mythologie. Prachtige verhalen uit de klassieke mythologie, gecombineerd met muziek die op deze verhalen is geïnspireerd. 
- Onbeschaamde toeteraars? De schalmei was de middeleeuwse voorloper van de hobo. Haar bespelers zijn op kleurrijke en soms hilarische wijze geportretteerd in Middelnederlandse teksten. 
- Liefde in muziek en taal.
- Dieren in muziek en taal. 
- 'Dus u bent musicus. Maar wat is uw beroep?' Grappige, absurde, maar ook ontroerende gebeurtenissen uit het leven van de musicus. 

Boekingen: guido@effacta.nl

nieuws

New release: Modinha, oboe & guitar

https://www.youtube.com/watch?v=5IOeD9HgCQc This unusual combination of oboe and guitar has very little original repertoire. But in this ...meer